Arriba la democratització de la IA de la mà de OpenAI.
Si en el darrer episodi parlàvem de la suposada revolució que havien de ser els assistents de veu i que n’ha acabat sent ginys que fem servir per a poc més que demanar-los algunes playlist de música o que ens diguin quines la temperatura que fa el carrer, sembla que aquest 203 serà l’any de la intel·ligència artificial.
Més concretament de la democratització d’aquesta tecnologia, ja que la intel·ligència artificial és un camp que porta ja molts anys d’estudi.
Però ara estem començant a veure les primeres versions de programes d’intel·ligència artificial que podem fer servir a nivell particular. Es tracta de programes per generar texts, per generar imatges, o fins i tot per tenir-hi un chat, és a dir, conversar de forma textual amb el programa d’intel·ligència artificial.
A més a més, fins ara aquests programes tenien uns recursos limitats amb els quals havien estat entrenats. Però les darreres versions permet enllaçar-se a internet de forma que poden tenir dades en temps real.
Dintre els molts lectors que estan treballant aquesta tecnologia, que no han de perdre de vista requereix molt recurs, l’actor que permet aquesta democratització ha estat OpenAI. Impulsada per l’emprenedor Sam Altman, que vol fer-hi els seus desenvolupaments, sense ànim de lucre, amb la intenció de què la intel·ligència artificial arribi a tot arreu i es trobi a la base de tothom. Cosa, en la qual l’ha ajudat, el famós Elon Musk.
Altman, Musk i una sèrie d’inversors, el 2015 van proposar una sèrie de fons a l’organització sense ànim de lucre OpenAI, perquè pogués democratitzar la intel·ligència artificial. I que aquesta no quedés només en mans del sector privat.
Divuit anys després, aquesta tecnologia ja està disponible i a la base de tothom. I tot i que això no ha fet més que començar, segur que la veurem aviat, aplicada a molts aspectes de la nostra vida quotidiana.