Els accidents dels cotxes intel·ligents

Autopilot Tesla

Darrerament hem vist als mitjans varies noticies d’accidents de cotxes intel·ligents amb conseqüències mortals tant per ocupants com per atropellament que ha fet disparar totes les alarmes sobre aquests sistemes de conducció.

El darrer dels accidents causà la mort d’un conductor d’un automòbil Tesla mentre usava el sistema Autopilot que incorporen aquest vehicles.

Però no hem de perdre de vista que, com indica el mateix fabricant, l’Autopilot que equipen aquests cotxes d’última generació es una ajuda a la conducció i no un sistema de conducció autònoma.

Si bé és veritat que el nom no ajuda gaire, i que potser el podríem considerar pretensiós ara com ara (tot i que aquesta tecnologia està avançant ràpidament, i s’està acostant molt al nivell necessari per a la conducció autònoma “on the wild) no hem de forçar la tecnologia per fer-li fer coses per les que no ha estat dissenyada.

Potser ens estem acostumant amb massa facilitat a deixar en mans de la tecnologia coses que hauríem de fer nosaltres (si més no, de moment).

Tesla Autopilot Accidents